Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Esther de Vries benoemd tot hoogleraar Ketenzorg

Sarah Berends
Esther de Vries is per 1 juni 2014 benoemd tot bijzonder hoogleraar Ketenzorg door het college van bestuur. Zij gaat aandacht besteden aan het downsyndroom en het immuunsysteem bij het zorginstituut Tranzo.
Esther de Vries benoemd tot hoogleraar Ketenzorg

Tranzo behoort tot de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. De Vries gaat vanuit de Academische Werkplaats Kwaliteit van Huisarts- en Ziekenhuiszorg werken. De Vries: ‘Door de samenwerking met Tranzo ontstaat een waardevolle synergie met de wetenschappelijke kennis over zorgprocessen die daar aanwezig is. Daarmee worden de specifieke resultaten ook breder toepasbaar, en bruikbaar voor andere thema’s en echelons in de gezondheidszorgketen.’

Werkzaamheden

Zij zal zich onder meer bezighouden met vragen als: welke factoren spelen een rol bij het adequaat ontvangen van multidisciplinaire zorg voor individuen met downsyndroom in de keten? Hoe zijn deze factoren te beïnvloeden? Hoe kan de herkenning van tekorten aan afweerstoffen (antistofdeficiëntie) in de zorgketen effectief worden vergroot?

De Vries streeft naar samenwerking tussen gezondheidszorg, wetenschap, bedrijfsleven en onderwijsinstituten in de Brabantse samenleving met als doel ‘evidence based’ zorg in de totale keten te ontwikkelen, implementeren en evalueren. De kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven en optimale participatiemogelijkheden van de patiënt in de maatschappij staan hierbij centraal.

De Vries

Esther de Vries is werkzaam als kinderarts-infectioloog/immunoloog en tevens als decaan Wetenschap & Innovatie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch. De Vries is actief in diverse raden, commissies en redacties, waaronder de sectie pediatrische infectieziekten en immunologie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), de interfacultaire Werkgroep ImmuunDeficiënties (WID), het Downteam OnderzoeksConsortium (DOC) en de European Society for ImmunoDeficiencies.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.