Exclusief interview Schippers: tempo met transparantie

Kwaliteitsinformatie moet makkelijk toegankelijk worden voor patiënten en verzekeraars. Partijen die achterblijven krijgen te maken met de doorzettingsmacht van het Kwaliteitsinstituut, zegt minister Edith Schippers van VWS in een interview met Zorgvisie.
Exclusief interview Schippers: tempo met transparantie
Foto: VWS

Het plan van Schippers moet kwaliteitsinformatie makkelijker zichtbaar en vindbaar maken. Daarnaast wil ze dat de witte vlekken in de huidige kwaliteitsinformatie daadwerkelijk worden opgevuld. Het plan gaat verder dan transparantie over de waar de beste dokters werken. De kwaliteitsinformatie moet veel breder toegankelijk worden door gebruik van normale mensentaal en filmpjes. Patiënten informeren over wat ze kunnen verwachten als ze een bepaalde aandoening hebben en helpen om de juiste vragen aan de dokter te stellen.

U heeft 2015 uitgeroepen tot het jaar van de transparantie. Het is al maart. Waarom heeft het zo lang geduurd voordat de Kamerbrief af

13
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.