Nieuwe bekostiging wijkverpleging is nog ver weg

Zorgaanbieders, zorgverzekeraars en wijkverpleegkundigen doen, onder regie van de NZa, opnieuw een poging tot een ander bekostigingssysteem te komen. Dat moet er in 2020 zijn, maar vooralsnog is een concreet voorstel nog ver weg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Focus wijkverpleging, NZa
© Maria. P. / Fotolia

In 2020 moet de nieuwe bekostiging wijkverpleging worden ingevoerd. Dat is in juni afgesproken in het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging. Het is een ambitieus streven, want de sector probeert al vijf jaar tot een nieuwe bekostiging te komen. Twee eerdere pogingen zijn gestrand op tegenstrijdige belangen van zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wijkverpleegkundigen en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Geen vijfminutenregistratie meer

Toch gaan de partijen, onder regie van de NZa, op voor poging drie. Oud-staatssecretaris van VWS Martin van Rijn heeft daartoe tweeëneenhalf jaar geleden al opdracht gegeven. En voor minister Hugo de Jonge van VWS heeft het dossier, gezien de krapte op de arbeidsmarkt,

0
1841

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.