Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld licht verstandelijk gehandicapte jeugd

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de Beleidsregel contracteerruimte aangepast om de extra middelen voor de jeugdzorg te verdelen. De contracteerruimte is incidenteel verhoogd voor aanpak van de wachtlijsten voor licht verstandelijk gehandicapte jeugd (jeugd-lvg).

Het Ministerie voor Jeugd en Gezin stelt 6,5 miljoen euro in 2008 en 6,5 miljoen euro in 2009 beschikbaar voor deze wachtlijsten. Diverse recentelijk uitgegeven rapporten laten zien dat er sprake is van een structurele wachtlijst voor licht verstandelijk gehandicapte kinderen met gedragsproblemen die wachten op een behandelingsplaats in een orthopedagogisch centrum (lvg-voorziening). Extra zorgcapaciteit moet de wachtlijstproblemen op korte termijn oplossen. De verdeling van de beschikbare middelen is gebaseerd op wachtlijstgegevens uit het AZR van 1 oktober 2007. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Wachtlijsten en dure managers in jeugdzorg

Wachtlijsten jeugdzorg blijven groeien

Wachtlijsten jeugdzorg op verschillende manieren geteld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.