Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor huishoudelijke hulp in regio Noord-Veluwe

Het ministerie van VWS heeft voor 2015 en 2016 jaarlijks een bedrag van ruim 2,2 miljoen euro aan de gemeenten in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde beschikbaar gesteld. Dit is bedoeld om de werkgelegenheid bij hulp bij het huishouden te behouden. Dit betekent concreet dat zo’n 530 medewerkers in de regio hun baan kunnen behouden. Dit meldt de gemeente Oldebroek.
Extra geld voor huishoudelijke hulp in regio Noord-Veluwe

Dankzij de zogenaamde Van Rijn-gelden van het Rijk is het mogelijk de in Oldebroek zo gewenste overbruggingsperiode deels met dit budget te financieren. De extra middelen zorgen ervoor dat de huidige aanbieders mensen in loondienst kunnen houden. De zeven gemeentes hebben een gezamenlijke aanvraag ingediend en zullen ook gezamenlijk uitvoering geven aan het ingediende plan.

Sectorplan

Per 1 januari 2015 wijzigt er in Oldebroek niets in de hulp bij het huishouden. Inwoners houden dezelfde hulp als in 2014. In 2015 zal de gemeenten samen met de huidige aanbieders zorgen voor een goede overgang naar de nieuwe situatie, want uiteindelijk zal er minder geld beschikbaar zijn voor hulp bij het huishouden. Wethouder Liesbeth Vos: ‘De extra gelden zijn bijzonder welkom en bieden zowel de zorgvrager als de zorgaanbieder en de gemeente meer tijd voor een passende uitwerking van de nieuwe Wmo in onze gemeente, maar vooral ook behoud van werkgelegenheid!’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.