Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor thuiszorg Gooi en Vechtstreek

Negen gemeenten in de Gooi en Vechtstreek steken extra geld in de thuiszorg. Dat hebben de gemeenten en het Zorgconsortium Gooi en Vechtstreek bekendgemaakt.

Met het extra geld kunnen de zorginstellingen van het consortium het uurtarief voor eenvoudige zorg verhogen. “Hoger opgeleide medewerkers in vaste dienst kunnen dit werk dan blijven doen. Instellingen hoeven niet de goedkopere alphahulpen in te zetten”, zegt Paul van Hooff namens de gemeenten.

Signaleringsfuncie

Als tegenprestatie voor de verhoging van het uurtarief van de eenvoudige zorg vragen de gemeenten aan de zorgaanbieders dat zij een brede signaleringsfunctie gaan vervullen voor alle cliënten die thuiszorg ontvangen. Doel van deze signaleringsfunctie is de brede (Wmo) zorgvraag van de cliënten in beeld te krijgen en het zorgaanbod te mobiliseren. “Deze signaleringsfunctie zit niet in het takenpakket van een alphahulp”, zegt Van Hooff. “Daar is hoger opgeleid personeel voor nodig'”. Verder is afgesproken dat per 1 januari 2009 het contract niet wordt verlengd en dat het komende jaar gestart wordt met een nieuwe aanbesteding voor de huishoudelijke zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.