Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Fast Track operatie reduceert ligdagen

Orthopeden van het TweeSteden ziekenhuis gaan aan de slag met een korter herstelprogramma waardoor patiënten met nieuwe knie of heup binnen drie dagen naar huis kunnen. Het St. Elisabeth Ziekenhuis voert de nieuwe werkwijze later dit jaar in.
Fast Track operatie reduceert ligdagen

De orthopeden van beide Tilburgse ziekenhuizen hebben een samenwerkingsverband en hebben Fast Track gezamenlijk opgezet. Bij Fast Track operaties gebruiken de orthopeden een vernieuwd en verbeterd pijnprotocol en laten ze de patiënt vroeger bewegen. Door het verminderen van de postoperatieve pijn kan de patiënt eerder bewegen en hoeft hij hierdoor minder lang in het ziekenhuis te blijven. Voorlopig is Fast Track alleen geschikt voor relatief gezonde patiënten die weinig medicijnen gebruiken.

Afname complicaties

Door het nieuwe pijnprotocol en toevoeging van lokale verdovingstechnieken is de patiënt fitter en sneller mobiel, zodat hij op de dag van de operatie al start met

3
125

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.