Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Felicia Brandsma nieuw lid Raad van Bestuur BrabantZorg

Redacteur Zorgvisie
Felicia Brandsma (43) is per 1 september 2018 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg. Brandsma volgt Adrie van Osch op, die in december 2018 met pensioen gaat. Brandsma krijgt de verantwoordelijkheid over de portefeuille financiën, huisvesting en bedrijfsvoering.
Felicia Brandsma
Felicia Brandsma.

Brandsma vormt samen met Wilma de Jong-Verspreek en Roger Otto de nieuwe Raad van Bestuur. Volgens Brandsma is BrabantZorg een ambitieuze organisatie die het belangrijk vindt dat ouderen de juiste ondersteuning krijgen. ‘Ik kan me volledig vinden in het gedachtegoed van ‘positieve gezondheid’ dat BrabantZorg omarmt. Ouder worden, daar kun je niet omheen. Net als BrabantZorg ben ik ervan overtuigd dat de dag fijner wordt als je je niet focust op de beperkingen of ziekte, maar juist kijkt naar wat je nog wél kan en daarbij de juiste ondersteuning krijgt’, vertelt Brandsma. ‘In dat kader zet Brabantzorg nu al belangrijke stappen op het gebied van zorgtechnologie en sociale innovatie.’

Achtergrond

Brandsma volgde de opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is tevens afgestudeerd als Register Accountant. Ze heeft jarenlang werkervaring opgedaan, zowel binnen als buiten de zorg. Zo heeft Brandsma gewerkt bij Ernst & Young, waar zij verschillende zorginstellingen in haar portefeuille had. In de zorgsector zelf werkte Brandsma bij Siza in Arnhem, Vilente in Ede en IrisZorg in Arnhem. Bij IrisZorg was ze als concerncontroller financieel adviseur van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de zorginkoop van de organisatie. Tevens leverde zij een bijdrage aan de strategie en de zorgvisie van IrisZorg.

Over BrabantZorg

Adrie van Osch zal in december 2018 afscheid nemen als lid van Raad van Bestuur van BrabantZorg. Hij gaat dan met pensioen.

BrabantZorg biedt samen met zo’n 5.500 medewerkers en 3.900 vrijwilligers vanuit 35 locaties in de regio’s Oss, Meierijstad, Uden en Den Bosch ondersteuning en zorg aan kwetsbare ouderen. Dat gebeurt op zorglocaties en bij cliënten thuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.