Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Financieel bestuurder PGGM treedt af

Financieel directeur René van de Kieft verlaat per 1 september pensioenuitvoerder PGGM. Van de Kieft (45), tevens lid van de raad van bestuur, vertrekt om persoonlijke reden om zich elders verder te ontplooien. Dit gebeurt volgens een woordvoerder van PGGM op vrijwillige basis.

De afgelopen tien jaar was Van de Kieft verantwoordelijk voor Finance & Control, Operations en IT. Hij speelde ook een rol bij de splitsing van beleid en uitvoering die resulteerde in het ontstaan van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM.

Vertrekpremie

Van de Kieft ontvangt een vertrekpremie van een kwart miljoen. Conform zijn arbeidsovereenkomst kan hij rekenen op een jaarsalaris, aldus de woordvoerder. Vorige maand nog meldde PGGM dat de bestuursleden afzien van hun bonus over 2008. De pensioenuitvoerder heeft nog geen zicht op een opvolger voor Van de Kieft.

Zwaar weer

PGGM verkeert in zwaar weer. De dekkingsgraad van het fonds is door verliezen op beleggingen gedaald naar 92 procent. Het minimaal vereiste niveau is 105 procent. Als gevolg van de problemen worden de pensioenen dit jaar niet geïndexeerd. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Zorg en Welzijn bevriest pensioenen

Kredietcrisis drukt op pensioenfonds zorgsector

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.