Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiële problemen Cordaan Thuiszorg voorbij

Mark van Dorresteijn
Cordaan Thuiszorg, voorheen Amsterdam Thuiszorg, is uit de financiële problemen. Na een moeilijke periode schrijft Cordaan Thuiszorg weer zwarte cijfers. Dat meldt de zorgorganisatie vandaag op basis van het financieel resultaat over het eerste half jaar van 2010.
Financiële problemen Cordaan Thuiszorg voorbij

“Ik ben er trots op dat wij dit hebben bereikt zonder een beroep te hoeven doen op steun van de overheid”, reageert Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan. “De medewerkers hebben een geweldige bijdrage aan dit positieve resultaat geleverd.”

Positief resultaat

Op 1 juli 2008 fuseerde het toenmalige Amsterdam Thuiszorg met Cordaan. Daarmee werd faillissement van Amsterdam Thuiszorg voorkomen. Cordaan Thuiszorg had in 2009 nog een negatief resultaat van 3,8 miljoen. Het resultaat over het eerste half jaar van 2010 laat een positief resultaat zien van een half miljoen.

Besparen op overhead

Karel Verwey, vice-voorzitter van de raad van bestuur stelt dat de bestuurlijke fusie in 2008 het mogelijk maakte om fors te bezuinigen op overhead. “Daarnaast zijn de meeste teams van Cordaan Thuiszorg inmiddels gehuisvest op locaties van Cordaan. Dit leverde een grote besparing aan huisvestingskosten op.”

Juridische fusie

Cordaan Thuiszorg heeft een negatief vermogen van 12 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Cordaan en Cordaan Thuiszorg per 1 januari 2011 juridisch fuseren. Dan zal Cordaan het negatieve vermogen van Cordaan Thuiszorg voor zijn rekening nemen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Cordaan bespaart half miljoen op huisvesting

Manifest moet Cordaan kleinschaliger maken

Fraude met declaraties bij Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.