Financiële strop dreigt voor zzp’ers zorg

Zzp’ers met een VAR Winst uit onderneming spelen Russisch roulette door in opdracht te werken van zorgorganisaties of zorgbemiddelingsbureaus. Lex Tabak, adviseur bij Adcase en belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemerschap, legt uit dat met de meest recente uitleg van Financiën, VWS en SZW, financiële problemen dreigen voor veel zzp’ers in de zorg.
Financiële strop dreigt voor zzp’ers zorg

Zzp’ers in de zorg werken veelal voor een zorgorganisatie of bemiddelingsbureau, bijvoorbeeld voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en privéklinieken. ‘De structuur van werkzaamheden binnen deze relatie is bepalend voor welke VAR iemand in aanmerking komt. Werken zij direct voor een particulier, dan is de VAR-wuo van toepassing. Werken zij echter voor de zorginstelling of een bureau, dan is er sprake van schijnzelfstandigheid en geldt veelal de VAR-loon. De zzp’er draagt op dat moment zelf wat de fiscus betreft geen eindverantwoordelijkheid voor de klant en valt binnen de structuur van de zorginstelling.’ Dat is genoeg reden voor de Belastingdienst om

5
106

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.