Financiering DICA voor 2016 is rond

De kwaliteitsregistraties van DICA zijn voorlopig gered. Voor 2016 hebben DICA en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een akkoord gesloten. De financiële bijdrage van ziekenhuizen gaat niet omhoog.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Eddes450.jpeg
Eric Hand Eddes

De financiële bijdrage van ziekenhuizen voor 2016 blijft gelijk aan het niveau van 2015. Zorgverzekeraars dragen voor 2016 de meerkosten. DICA en ZN bereikten daarover gisteren een akkoord. Dankzij het akkoord kan DICA haar werk blijven voortzetten. Initiatiefnemers en bestuurders van DICA, de specialisten Rob Tollenaar en Eric Hans Eddes, willen met zorgaanbieders, wetenschappelijke verenigingen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars samen verder werken aan transparantie en verbetering van de kwaliteit van zorg.  ‘Voor DICA, dat een initiatief is van de specialisten zelf en gesteund wordt door de patiëntenverenigingen, is het van groot belang dat wij onafhankelijk ons werk kunnen voortzetten. De

0
86

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.