Financiering DICA voor 2016 is rond

De kwaliteitsregistraties van DICA zijn voorlopig gered. Voor 2016 hebben DICA en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een akkoord gesloten. De financiële bijdrage van ziekenhuizen gaat niet omhoog.
Eddes450.jpeg
Eric Hand Eddes

De financiële bijdrage van ziekenhuizen voor 2016 blijft gelijk aan het niveau van 2015. Zorgverzekeraars dragen voor 2016 de meerkosten. DICA en ZN bereikten daarover gisteren een akkoord. Dankzij het akkoord kan DICA haar werk blijven voortzetten. Initiatiefnemers en bestuurders van DICA, de specialisten Rob Tollenaar en Eric Hans Eddes, willen met zorgaanbieders, wetenschappelijke verenigingen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars samen verder werken aan transparantie en verbetering van de kwaliteit van zorg.  ‘Voor DICA, dat een initiatief is van de specialisten zelf en gesteund wordt door de patiëntenverenigingen, is het van groot belang dat wij onafhankelijk ons werk kunnen voortzetten. De

0
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.