Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fiscus geeft oude maatschap nieuwe kans

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Medisch specialisten mogen de persoonlijke bv’s die ze hebben opgericht voor de coöperatie opheffen en een ouderwetse specialistenmaatschap oprichten. Dat heeft de Belastingdienst bepaald in twee recente uitspraken.
SPECIALIST_Fotolia_35183817_Subscription_450.jpg
Veel specialisten kozen voor de coöperatie vanwege fiscale overwegingen. - Foto: Fotolia
Premium

Fiscaal de veilige haven, zo

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Bijzonder! Niet nieuw. Mits een maatschap van medisch specialisten maar aan de ondernemerscriteria voldoet. De onderhandelingen met de belasting dienst in 2013/2014 gingen over van tevoren beoordeelde modellen door de belastingdienst waarbij andere mogelijkheden niet zijn uitgesloten. Deze worden achteraf beoordeeld! Hierbij loopt de medisch specialist wel risico.
   In algemeenheid is het niet zo dat de BV's nu zo maar opgeheven kunnen worden. De fiscus zal achteraf toetsen; overleg met een ter zake deskundige en de belastingdienst!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.