Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Flinke daling zorgvacatures Amsterdam

Het totaal aantal vacatures in de Amsterdamse zorgsector is fors gedaald. Ten opzichte van najaar 2012 is in het voorjaar van 2013 in de regio Groot Amsterdam het aantal vacatures met 25 procent gedaald. Dat meldt de koepel Samenwerkende instellingen gezondheidszorg regio amsterdam (Sigra).
Flinke daling zorgvacatures Amsterdam
Foto: ANP - Lex van Lieshout

In totaal zijn 60 zorginstellingen benaderd om mee te werken aan de sigra-enquête, waarvan 43 zorginstellingen gegevens hebben aangeleverd. Het gaat om ziekenhuizen, gezondheidszorginstellingen ggz-instellingen, vvt-instellingen en de gehandicaptenzorg.

Daling
Het totaal aantal vacatures is in het voorjaar ten opzichte van najaar 2012 gedaald van 602 naar 451, een daling van 25 procent. Een jaar geleden meldden de zorginstellingen nog 870 vacatures. Per 1000 medewerkers zijn gemiddeld 7,6 vacatures gemeld. Ook worden er minder vacatures voor verzorgende en verpleegkundige functies gerapporteerd.


Verpleegkundigen

Vacatures voor verpleegkundige en verzorgende (VV-) functies vormen bijna de helft (43 procent) van het totale aantal vacatures. In alle sectoren daalde het aantal vacatures voor VV-functies. Het aantal daalde met 44 procent in de ziekenhuizen en met 30 procent in de vvt-sector. Uit de enquête blijkt dat plekken voor verpleegkundigen en verzorgenden het moeilijkst in te vullen zijn, ondanks de daling van het aantal vacatures,

2 REACTIES

  1. @adje rem. Hr Ad dat weet ik nog niet zo zeker. Het is een zeer toegepast (en tevens voor de patienten zeer schrijnend) systeem om minder personeel aan te nemen dan de gelden die men daarvoor krijgt van de AWBZ (dat is wellicht een criptische zin maar als je per bedlegerige 80 euro per dag krijgt van de AWBZ en de AWBZ schrijft voor dat je dan bij 120 bedlegere patienten 12 verplegenden moet hebben en je plaatst er dan maar acht — met ook nog een geringe of geen opleiding (dan hoef je niet zoveel loonkosten te betalen) dan trekt die geldbron veel managers aan; begrijp je Ad.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.