Actie FNV zet ambulancezorg onnodig onder druk’

FNV gaat maandag stiptheidsacties voeren na een gestrand overleg met werkgevers in de ambulancezorg. Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, betreurt dat het personeel na het mislukte overleg tot actie moet overgaan. ‘De druk moet opgevoerd worden om de problematiek in de ambulancezorg onder de pet te krijgen.’ AZN vindt de actie misplaatst.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ambulancezorg, zorgcoordinatiecentrum, azn,
Foto: Wikipedia

Op de vraag of de geplande actie na opgeschorte actie in november nog geloofwaardig is, antwoordt Seifert: ‘FNV heeft de actie opgeschort wegens de toegezegde gelden van Bruins en in afwachting van het overleg in januari’. De bestuurder betreurt dat de vakbond tot actie moet overgaan om de urgentie in de ambulancezorg te benadrukken. ‘Wij zitten niet op acties te wachten, maar na het mislukte overleg is er geen andere optie.’ De reden voor de aangekondigde acties is een raadsel voor AZN. ‘AZN heeft meerdere malen, luid en duidelijk bij FNV aangegeven open te staan voor het verbeteren van de

0
238

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.