FNV onderzoekt toekomst van ziekenhuiszorg

Vakbond FNV Zorg & Welzijn publiceert een kwalitatief onderzoek waarin de toekomstverwachting van de ziekenhuiszorg in kaart is gebracht. ‘Het onderzoek laat zien dat we samen met werkgevers heel hard aan de slag moeten met strategische personeelsplanning’, zegt vakbondsbestuurder Elise Merlijn.
zorgverlenersFotolia400.jpg
Foto: Fotolia

De vier door FNV geschetste toekomstscenario’s zijn gebaseerd op literatuuronderzoek en interviews met 94 stakeholders en experts uit de ziekenhuissector en op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen. Onder andere elf ziekenhuizen en zeven umc’s geven aan welke kansen en bedreigingen zij zien. Het onderzoek bevat ook een aantal aanbevelingen over hoe met de uitdagingen om te gaan. Boven aan het lijstje met bedreigingen staat het gebrek aan strategische personeelsplanning (SPP).

Elise Merlijn
Merlijn: ‘Aan een heldere visie over hoe we in de komende vijf jaar zoveel mogelijk mensen aan het werk houden in de sector moet echt nog gewerkt worden. Er

1
127

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.