FNV onderzoekt toekomst van ziekenhuiszorg

Vakbond FNV Zorg & Welzijn publiceert een kwalitatief onderzoek waarin de toekomstverwachting van de ziekenhuiszorg in kaart is gebracht. ‘Het onderzoek laat zien dat we samen met werkgevers heel hard aan de slag moeten met strategische personeelsplanning’, zegt vakbondsbestuurder Elise Merlijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
zorgverlenersFotolia400.jpg
Foto: Fotolia

De vier door FNV geschetste toekomstscenario’s zijn gebaseerd op literatuuronderzoek en interviews met 94 stakeholders en experts uit de ziekenhuissector en op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen. Onder andere elf ziekenhuizen en zeven umc’s geven aan welke kansen en bedreigingen zij zien. Het onderzoek bevat ook een aantal aanbevelingen over hoe met de uitdagingen om te gaan. Boven aan het lijstje met bedreigingen staat het gebrek aan strategische personeelsplanning (SPP).

Elise Merlijn
Merlijn: ‘Aan een heldere visie over hoe we in de komende vijf jaar zoveel mogelijk mensen aan het werk houden in de sector moet echt nog gewerkt worden. Er

1
161

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Dure ZZP'ers? ZZP'ers zijn goedkoper dan uitzendkrachten en zelfs vaak goedkoper dan eigen personeel. Terwijl de ZZP'er netto meer overhoudt, ook als deze een eigen pensioen opbouwt en verzekerd is bij arbeidsongeschiktheid.
    Dit is precies waarom vakbonden zo bang zijn voor de groei van het aantal ZZP'ers. Loondienst prijst zichzelf steeds vaker uit de markt en ZZP'ers blijken vaak beter opgeleid en aangesloten bij de nieuwe ontwikkelingen.
    FNV voert een achterhoede gevecht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.