Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Forcare krijgt kwart miljoen Europese subsidie

Mark van Dorresteijn
Softwareleverancier Forcare heeft een Eurostars-subsidie ontvangen van een kwart miljoen euro. Forcare is leverancier van een softwarepakket dat bestaande systemen in de gezondheidszorg op elkaar aansluit.
Forcare krijgt kwart miljoen Europese subsidie

Het is de eerste keer dat een Nederlands e-Health-bedrijf deze subsidie krijgt. Forcare gebruikt het geld voor de ontwikkeling van het project ‘Reach Out’: een beveiligd e-Health-platform dat informatiesystemen in zorginstellingen met verschillende standaarden aan elkaar koppelt en functies biedt voor ‘digitale’ samenwerking. Op deze manier ontsluit een zorginstelling zijn medische gegevens optimaal, wat zorgverleners meer flexibiliteit en tijdswinst biedt en waardoor ze meer tijd overhouden voor de patiënt. Daarnaast verkleint de beschikbaarheid van medische gegevens het risico op fouten in de gezondheidszorg aanzienlijk.

Reach Out

Reach Out is een gezamenlijk project van Forcare en zijn Franse partner Global Imaging Online (GIOL). GIOL neemt in dit project de beelddigitalisering en -diagnostiek voor zijn rekening en Forcare de ontsluiting van medische informatie en digitale afstemming van werkprocessen. Zo kunnen zorgverleners makkelijker samenwerken, over de grenzen van zorginstellingen heen.

Hoge kwaliteitsdrempel

“We zijn ongelooflijk blij met deze Eurostars-subsidie. Deze toekenning onderstreept en beloont de innovatieve kracht van een relatief klein bedrijf als Forcare”, zegt Harm-Jan Wessels, algemeen directeur van Forcare. “De kwaliteitsdrempel voor de plannen ligt zeer hoog. Forcare is het eerste Nederlands e-Health-bedrijf dat deze subsidie verwerft en we scharen ons hiermee in een zeer select gezelschap van Europese innovatieve bedrijven. Deze subsidie bewijst ook dat zowel in Nederland als in Brussel e-Health steeds meer wordt gezien als een belangrijke economische pijler voor de toekomst. We konden tijdens het subsidieproces een beroep doen op de ondersteuning van Agentschap NL.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.