Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frankeland wint alsnog WMO-aanbesteding

De Frankelandgroep heeft na een lange juridische strijd toch nog de WMO-aanbesteding in Schiedam gewonnen. Per 1 januari start de organisatie met Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep.

Frankeland was vorig jaar een van de eerste zorgaanbieders die naar de rechter stapte.

Food is Care-award 2006

De organisatie was in de voorselectie al afgevallen, omdat de gemeente vond dat Frankeland onvoldoende ervaring had met huishoudelijke hulp. Toen Frankeland in januari 2007 werd uitgeroepen tot beste zorgorganisatie van Nederland – de Food is Care-award 2006 van de LOC – zei Frankeland-bestuurder Ben de Koning in Zorgvisie “alleen stofzuigen kunnen we niet”.

Winst in hoger beroep

Frankeland haalde zijn gelijk in het hoger beroep. In mei moest Schiedam de aanbesteding staken en opnieuw doen, omdat er ten onrechte punten in mindering waren gebracht bij zorgaanbieders die geen ervaring hadden met eenvoudige huishoudelijke hulp maar wel met complexere zorg aan huis.

Thuiszorg Ouderen Frankeland

In de nieuwe aanbestedingsronde eindigde Frankeland als eerste. Per 1 januari start de zorgaanbieder met een eigen thuiszorgorganisatie: Thuiszorg Ouderen Frankeland. “We gaan veel groter worden dan we nu zijn”, kondigde De Koning in mei al aan (Zorgvisie – Bart Kiers).

Links:

‘Alleen stofzuigen kunnen we niet’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.