Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frans Hiddema bestuurslid Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Mark van Dorresteijn
Frans Hiddema is per 1 oktober 2012 toegetreden als bestuurslid en toekomstig voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Frans Hiddema is momenteel directeur van Het Oogziekenhuis Rotterdam.
Frans Hiddema bestuurslid Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Hiddema: ‘Graag zet ik mijn ervaringen als tropenarts in onder andere Afrika en als CEO van een gespecialiseerd ziekenhuis in ten behoeve van een actieve bijdrage aan het Nederlands Albert Schweitzer Fonds. Dit aangezien ik zeer geloof in de microfinanciering van kleinschalige gezondheidsprojecten.’

Albert Schweitzer Fonds

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Wij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt het fonds jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.