Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frans Hiddema voorzitter Albert Schweitzer Fonds

Mark van Dorresteijn
Frans Hiddema is per 1 januari voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Hij neemt daarbij het stokje over van Paul Schaink.
Frans Hiddema voorzitter Albert Schweitzer Fonds

Hiddema is sinds oktober 2012 bestuurslid van het NASF en was, tot hij in oktober 2013 met pensioen is gegaan, CEO van Het Oogziekenhuis Rotterdam, een ziekenhuis dat hij samen met alle medewerkers en medische staf sinds 1990 zeer succesvol heeft weten te ontwikkelen tot nationaal en internationaal erkend center of excellence.

Tropenarts

Hiddema wil zijn ervaring als tropenarts graag inzetten ten behoeve van een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen van de NASF gezondheidszorgprojecten in Afrika. Daarnaast hecht hij waarde aan de verdere verspreiding van het gedachtegoed van Albert Schweitzer. Hiddema: ‘Eerbied voor het leven moet je kunnen operationaliseren. Uiteindelijk begint alles toch met idealisme en dat is het begin van elk succesvol initiatief.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.