Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Friese gemeenten doen aanbesteding overnieuw

Acht Friese gemeenten gaan de aanbesteding voor de huishoudelijke zorg opnieuw doen. Ze willen zo de maatschappelijke onrust wegnemen die is ontstaan door de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Dat laat Kamiel Bruins van Thuiszorg Het Friese Land weten. Twee weken geleden verloor de Friese thuiszorgorganisatie de aanbesteding in Noordwest-Friesland.

Bezwaar

Het Friese Land tekende bezwaar aan, maar dat werd ongegrond verklaard. De thuiszorgorganisatie organiseerde een protestmanifestatie bij de Tweede Kamer en dreigde de acht Friese gemeenten (waaronder Franeker en Harlingen) met een kort geding.

Aanbesteding

De acht Friese gemeenten, verenigd in de G8, hebben het Friese Land op 8 november laten weten dat de bezwaren tegen de aanbesteding toch gegrond zijn. De G8 stopt met de huidige aanbestedingsprocedure en maakt gebruik van de overgangsregeling in de WMO. In de nieuwe aanbesteding zal er volgens Bruins veel meer nadruk liggen op kwaliteit. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.