Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie IGZ en Inspectie Jeugdzorg

Redacteur Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Inspectie Jeugdzorg (IJZ) gaan fuseren. Door samen te werken wordt het toezicht op de jeugdzorg efficiënter en effectiever, schrijft minister Schippers aan de Tweede Kamer.
Teamwork400.jpg
Fotolia.

De twee partijen houden al samen toezicht sinds begin 2015, toen de Jeugdwet in werking trad. Nu is het tijd voor een fusie, schrijft Schippers aan de Kamer, zodat het toezicht nog scherper wordt. ‘In hun toezicht komen de IJZ en IGZ steeds meer zorgaanbieders tegen die vanuit verschillende jeugddoelgroepen, zoals GGZ, gehandicaptenzorg en jeugdzorg, integrale ambulante en residentiële jeugdhulp aanbieden. Bij het toezicht op deze instellingen is zeer nauwe samenwerking en een gezamenlijke aanpak tussen de inspecties noodzakelijk.’

Fusie voorbereiden
De IGZ en IJZ zullen samen één inspectie vormen, die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat heten. Om dit mogelijk te maken, worden er nu enkele wetswijzigingen voorbereid. ‘Met de vorming van deze nieuwe inspectie wordt een toekomstbestendige en omgevingsgerichte organisatie beoogd’, schrijft Schippers. Wanneer de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd aan het werk zal gaan, is nog niet duidelijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.