Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana van start

Ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana gaan definitief fuseren. De reorganisatie van De Sionsberg gaat in dit proces onverminderd verder en het samenvoegen van de stafdiensten gaat van start.
Fusie Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana van start

De nieuwe organisatie, waarvan de naam nog niet bekend is, bestaat uit een ziekenhuis met locaties in Drachten en Dokkum en zorgcentra in Feanwâlden, Damwâld, Dokkum, Ternaard, Metslawier en Hollum. Bij de zorggroep werken meer dan 2500 mensen.

Peter Littooy

De nieuwe fusie-organisatie zal worden bestuurd door de bestuurder van Nij Smellinghe, Peter Littooy. Samen met een projectteam zal hij leidinggeven aan de werkzaamheden die moeten leiden tot de nieuwe zorgorganisatie die op 1 januari 2013 gestalte krijgt. Littooy: ‘Zowel voor Nij Smellinghe als voor Pasana is de fusie een belangrijke stap voorwaarts. Nij Smellinghe gaat hiermee de verbinding aan met de ouderenzorg, iets wat in de toekomst steeds belangrijker wordt. De nieuwe zorgorganisatie biedt een combinatie van ziekenhuiszorg en ouderenzorg. Door goede samenwerking met de eerste lijn, ontstaat er een zorgorganisatie die de hele keten van zorg kan bedienen.’

Voortbestaan

Voor het Dokkumer ziekenhuis De Sionsberg betekent de fusie een gegarandeerd voortbestaan. De reorganisatie van De Sionsberg gaat echte wel door op de ingeslagen weg. De stafdiensten worden samengevoegd, dat wil zeggen dat de nieuwe organisatie op termijn gaat werken met één afdeling P&O en één financiële afdeling. Dit geldt voor alle stafafdelingen. De structuur van de organisatie is nog niet bekend. In de loop van de komende maanden zal meer bekend worden over de inrichting van de nieuwe zorgorganisatie.

De Sionsberg

Littooy zegt over de reorganisatie: ‘De Sionsberg heeft de afgelopen maanden grote stappen gezet richting het herinrichten van het zorgaanbod. Het zorgbeleidsplan moet nog helemaal uitgevoerd worden. Het is belangrijk dat De Sionsberg een ziekenhuisvoorziening wordt die de juiste zorg tegen acceptabele kosten kan leveren. Hiervoor moeten zeker nog stappen gezet worden.’

Zorgaanbod

Het precieze zorgprofiel van De Sionsberg is nog niet vastgesteld. In overleg met diverse partijen, zoals ook de gemeente, de zorgverzekeraar en de huisartsen zal een profiel worden opgesteld waarin precies staat welke zorg er in De Sionsberg geboden wordt.

Medewerking

Begin dit jaar werd bekend dat Pasana en Nij Smellinghe een fusie aan wilden gaan. Nadat de NMa in juli 2012 instemde met de fusie en ook De Friesland Zorgverzekeraar haar medewerking verleende, is de fusie nu definitief. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Twee nieuwe toezichthouders bij Zorggroep Pasana

Raad van bestuur zorgggroep Pasana opgestapt

Groen licht voor fusie Sionsberg

1 REACTIE

  1. Sorry .Met heel veel woorden niets zeggen. !!Zeg dan tenminste iets over de toename van de zogenaamde KWALITEIT , en/of van de beoogde besparingen.Bovenstaande is weinig wol en ontzettend veel GELUL!!!In afwachting van een gemotiveerde reactie , prettige dag .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.