Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Sionsberg en Nij Smellinghe definitief van start

De Sionsberg in Dokkum kan dankzij de fusie met Nij Smellinghe blijven bestaan. Dat zegt bestuursvoorzitter van Nij Smellinghe, Peter Littooy. Gisteren kondigden alle betrokken partijen, waaronder zorgverzekeraar De Friesland, de officiële start van het fusieproces aan.
Fusie Sionsberg en Nij Smellinghe definitief van start

Begin dit jaar maakten beide ziekenhuizen al bekend dat ze een fusie aan het voorbereiden waren. Dat plan werd in juli goedgekeurd door de NMa. Bestuursvoorzitter Littooy gaat het fusieproces begeleiden.

Verloskunde

De Sionsberg maakte in mei al bekend te stoppen met de afdeling geboortezorg. Dat zorgde voor veel onrust in de regio. Er waren diverse acties om de afdeling open te houden, zoals een stille estafettetocht van de medewerkers van het ziekenhuis. De Friesland Zorgverzekeraar en Ziekenhuis Nij Smellinghe schrijven hierover: ‘Alle partijen hebben begrip voor de emotie die dit oproept in Dokkum en omgeving, maar verantwoorde en kwalitatief goede klinische verloskunde staat voorop. Sinds het besluit van De Sionsberg om te stoppen met de klinische verloskunde hebben de betrokken partijen hard gewerkt aan een plan voor veilige en goede geboortezorg voor de komende jaren. Begin juli is dat plan door De Sionsberg en De Friesland ingediend bij de IGZ die daar positief over oordeelt. Wij doen een dringende oproep aan iedereen om de ingeslagen weg nu verder te vervolgen om zo samen invulling te geven aan veilige en goede geboortezorg.’

Ouderenzorg

Het ziekenhuis zal zich nu onder meer gaan richten op ouderenzorg. Ook wat betreft geboortezorg blijft De Sionsberg een rol spelen, alleen niet meer tijdens bevallingen zelf. Wel in het traject voorafgaand en na de geboorte, zo wordt gemeld. De komende maanden werken partijen het toekomstplan van De Sionsberg verder uit. Ook wordt dan verder besproken welke zorg in de toekomst op welke plek het beste kan worden verleend. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Groen licht voor fusie Sionsberg

De Sionsberg mag verloskunde langer open houden

‘Kamerdebat verloskunde Sionsberg is onzin’

Artsen Sionsberg: 45-minutennorm in gevaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.