Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie tussen BerneZorg en Zorggroep Dorus

Redacteur Zorg+Welzijn
Zorgorganisaties BerneZorg uit Heeswijk-Dinther en Zorggroep Dorus uit Schijndel willen per 1 januari 2013 fuseren tot één nieuwe zorgorganisatie. Gezamenlijk hebben de zorgorganisaties ruim 940 medewerkers in dienst en circa 1000 cliënten in zorg.
Fusie tussen BerneZorg en Zorggroep Dorus

De intentieverklaring voor de fusie is vorige maand getekend. Volgens Wim van Meijl van Zorggroep Dorus is het doel om: “in de ondersteunende functies in kwaliteit en continuïteit te winnen. Dat komt ten goede aan de zorg- en dienstverlening aan onze cliënten.” Bestuurder Hans van de Wiel van BerneZorg benadrukt dat “BerneZorg op eigen kracht en met behoud van lokale herkenbaarheid en verbondenheid aan de cliënten zorg blijft leveren.”

Uitbreiding

BerneZorg heeft twee locaties, De Bongerd en Cunera en biedt thuiszorg via BerneZorg Thuis. De ouderenzorgorganisatie breidt met de fusie de zorg- en dienstverlening uit naar Middelrode en Vinkel. BerneZorg is actief in onder meer Heeswijk en Dinther. Zorggroep Dorus is de belangrijkste zorgaanbieder in Schijndel, met de locaties St. Barbara en Mgr. Bekkershuis en thuiszorg via Zorg aan Huis. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

Stemmers zijn voor het tegenhouden van zorgfusies

Tweede Kamer spreekt zich uit tegen zorgfusies

‘Zorg aan vooravond nieuwe fusiegolf’

Limburgse ziekenhuizen akkoord over fusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.