Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen eindelijk goedgekeurd

Eindelijk heeft de NMa haar langverwachte besluit over de Zeeuwse ziekenhuisfusie openbaar gemaakt. Oosterscheldeziekenhuizen in Goes en Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen mogen definitief fuseren. Maar wel onder strikte voorwaarden.

De NMa liet vanmiddag weten akkoord te gaan omdat alleen door een fusie de kwaliteit van de noodzakelijke basisziekenhuiszorg in Midden-Zeeland is te waarborgen. De NMa zegt de naleving van de voorwaarden nauwgezet te controleren en daarbij samenwerken met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De ziekenhuizen mogen de prijzen voor de zorgverlening in het vrije segment alleen laten stijgen conform landelijke prijsontwikkelingen. Ook ziet de overheid toe op realisatie van kwalitatieve verbeteringen van de medische faciliteiten zoals een Intensive Care en de opvang van traumapatiënten op een level 2 niveau.

Beide fusiepartners zijn verheugd over het NMabesluit. Fusie geeft zekerheid en continuïteit voor de ziekenhuiszorg in Noord- en Midden Zeeland, zeggen ze. Gezamenlijk denken ze voldoende patiëntenaantallen te halen om kwaliteit en veiligheid te blijven bieden. De ziekenhuizen noemen de toestemming ‘een belangrijk signaal dat kwaliteit moet opwegen tegen een verlies aan concurrentie op de markt’.(Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

‘NMa geeft Zeeuwse ziekenhuizen groen licht’

Bestuurders Zeeuwse ziekehuizen stappen op

Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren

Zeeuwse ziekenhuizen opnieuw naar NMa voor fusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.