Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen financieel rond

Mark van Dorresteijn
De Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren hebben afgelopen maand de financiële steun voor de fusie rond gekregen. Het gaat om zogeheten achtergestelde leningen met een totale waarde van 6 miljoen.

Met deze financiële garantie trekt het Waarborgfonds voor de zorgsector zijn formele bezwaar tegen de fusie in. Het Waarborgfonds heeft uitsluitend naar Ziekenhuis Walcheren gekeken en formeel bezwaar aangetekend. De Oosterscheldeziekenhuizen hebben geen geldleningen via het Waarborgfonds.

Waarborgfonds

Ziekenhuis Walcheren heeft via het Waarborgfonds geborgde leningen. Daarom heeft dit fonds een financieel belang in de fusie en verlangde het fonds garanties. Die garanties zijn er nu. Vijf partijen geven hun steun aan de ziekenhuisfusie. Zorgverzekeraar CZ staat garant voor 1 miljoen, ING en gemeente Goes ieder voor 2 miljoen. Ook de medisch specialisten en het management van de ziekenhuizen hielpen mee. Zij staan garant voor 1 miljoen.

Fusie

De Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren fuseren per 1 januari 2010 tot het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Zeeuwse medische staven fuseren

Zeeuwse ziekenhuizen heten ‘Admiraal De Ruyter’

In beroep tegen NMa-besluit Zeeuwse ziekenhuizen

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen eindelijk goedgekeurd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.