Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedeeltelijke opnamestop in Drentse ziekenhuizen

De ziekenhuizen in Drenthe hebben deze week een opnamestop afgekondigd voor patiënten die geen acute zorg nodig hebben. Alleen voor spoedgevallen is nog ruimte in de Drentse ziekenhuizen. Dat heeft Pieter Windt, directeur van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, donderdag gezegd in het Algemeen Dagblad gezegd.

De problemen zijn ontstaan doordat de thuiszorg geen patiënten meer kan aannemen. De mensen blijven daardoor langer in het ziekenhuis, legt Windt uit. ,,Normaal gesproken hebben alle ziekenhuizen een buffer van 70 tot 80 procent. Dit is nu opgelopen naar 90 tot 100 procent. Bijna alle zeshonderd ziekenhuisbedden in Drenthe zijn bezet”, aldus Windt. Windt noemt de situatie zorgelijk. Operaties worden nu op het laatste moment afgezegd. ,,De zorgketen is verstopt en zit muurvast”, zegt Windt. Hij hoopt dat het kort geding vrijdag in Den Haag tussen zorgverzekeraar Achmea en de Staat der Nederlanden over de hoogte van de budgetten soelaas biedt. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.