Geef sociale wijkteams vrijheid’

Jos de Blok waarschuwt voor institutionalisering van de sociale wijkteams. ‘We zijn opnieuw bezig met het optuigen van bureaucratie, instituties en management. Dat komt de zorg niet ten goede.’
‘Geef sociale wijkteams vrijheid’

Met ingang van 2015 zullen de gemeenten veel zorgtaken op zich nemen. Sociale wijkteams gaan de zorg in de buurt coördineren. Zo’n team bestaat uit verschillende professionals die met elkaar moeten samenwerken om de zorg in de wijk te regelen. De wijkverpleegkundige wordt genoemd als nieuwe zorgcoördinator. Jos de Blok van Buurtzorg Nederland liet eerder al weten dat hij een managementfunctie voor wijkverpleegkundigen niet ziet zitten. ‘Het gevaar bestaat dat sociale wijkteams worden geïnstitutionaliseerd. Alles wordt geregeld en vastgelegd. Vervolgens vertraagt de hulp aan mensen, neemt de bureaucratie toe en wordt alles complexer. Het komt de zorg niet ten goede.

5
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.