Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen aanwijzing meer voor Gelre Ziekenhuizen

Redacteur Zorgvisie
De aanwijzingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft opgelegd aan de Gelre Ziekenhuizen is opgeheven. Het bestuur heeft een gedetailleerd zorgbeleidsplan opgesteld en voldoet daarmee weer aan de eisen van de IGZ.
homepage_zutphen.jpg

Dat heeft de inspectie bekendgemaakt. De aanwijzing werd in april opgelegd, nadat er eerder zorgen waren ontstaan over veiligheidsrisico’s op de intensive care. In overleg met het bestuur werd deze afdeling afgeschaald naar een High Care Unit, maar het zorgbeleidsplan dat de bestuurders daarbij moeten opstellen ontbrak nog. De IGZ besloot daarom de aanwijzing op te leggen, waarbij het bestuur een maand de tijd kreeg om alsnog een zorgbeleidsplan op te stellen.

Aanwijzing opgeheven
Dat is nu gebeurd, laat de IGZ in een bericht weten. In het plan moest precies worden beschreven welke zorg het ziekenhuis in Zutphen zonder intensive care aan welke groepen patiënten kan bieden en hoe daarover met de patiënten, huisartsen en ambulancedienst wordt gecommuniceerd. De inspectie heeft onderzocht of wat er in het plan staat goed genoeg is om te voldoen aan de voorwaarden van de aanwijzing en trekt de conclusie dat dit inderdaad zo is. De aanwijzing is daarom opgeheven, maar de IGZ wil wel benadrukken dat het ziekenhuis het beleidsplan moet blijven volgen en indien nodig moet bijstellen.

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.