Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geen banklening meer voor Amsta’

Zorginstelling Amsta wordt in haar voortbestaan bedreigd. Dat schrijft dagblad Het Parool vandaag. De financiële situatie is zo slecht dat de banken Amsta niet langer krediet of leningen willen verstrekken.
‘Geen banklening meer voor Amsta’

Het Parool basseert zich in haar berichtgeving op een intern document van de raad van bestuur dat in het bezit is van de krant. Er is sprake van ‘een groeiend gevaar voor de continuïteit’. ‘Als Amsta niet in staat is vanaf nu het vermogen te herstellen, is het onmogelijk Amsta als organisatie overeind te houden.’

Verliezen
Het interne document vormt een opzet voor de projectgroepen die meedenken over een plan van aanpak, dat half april moet worden gepresenteerd. Het lijkt erop dat Amsta weinig andere mogelijkheden heeft dan een enorme reorganisatie. Door de verliezen zijn al investeringen in vastgoed, ict en opleidingen van het personeel uitgesteld.

Financiële verplichtingen
Amsta bevestigt tegenover Het Parool dat de banken geen krediet meer verstrekken, maar niemand van de financiële afdeling of de raad van bestuur wil telefonisch reageren. In een schriftelijke reactie laat Amsta weten dat de geldnood in 2011 is ontstaan door eigen, noodzakelijke investeringen, maar dat er op dat gebied nu geen reden tot zorg is. ‘De banken zijn nu eenmaal voorzichtiger met het geven van leningen, maar Amsta kan aan zijn financiële verplichtingen voldoen. We bagatelliseren de problemen niet; er moet veel veranderen, ook als antwoord op het regeringsbeleid. Maar de tone of voice in dat interne stuk is ook bedoeld om de ernst aan te geven.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.