Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

Mark van Dorresteijn
Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis krijgt geen toestemming voor een eigen dottercentrum. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van VWS, die verder nog geen commentaar wil geven. Zo meldt Omroep Zeeland en dagblad PZC.
Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

Minister Schippers van VWS volgt volgens de Zeeuwse media het advies van de commissie-Van Rijn op: de ziekenhuizen in Zeeland moeten samenwerken op één dottervergunning en er moet een goed zorgplan komen voor de hele provincie. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, met vestigingen in Goes, Zierikzee en Vlissingen, wilde een eigen dottercentrum, ondanks het feit dat er al zo’n centrum is bij het ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen.

Te weinig operaties

Zeeland is met 380.000 inwoners volgens de normen te klein voor twee centra, omdat hartspecialisten dan te weinig operaties uitvoeren. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam leken in een concurrentiestrijd verzeild te raken, maar gaan nu toch samenwerken, bevestigen beide ziekenhuizen. Later deze week komt het ministerie met een officieel besluit over de kwestie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zeeuwse ziekenhuizen vechten om hartdotters

Klink: Zeeuwse centra moeten samenwerken op dottergebied

‘Te veel dottercentra zetten kwaliteit onder druk’

Zeeuwse twist om dottercentra

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Dat er in Zeeland een dottercentrum is is al een teveel, want ook een centrum heeft onvoldoende patienten. Het is weer een typisch hollands podergebruikomtoch maar een verunningte geven zoals Klink in veel centra onterecht heeft edaan. De kwaliteit is danook schrikbarend hier en daarinnederlnd gedaald van de top in Europa naar de grauwe middelmaat. Maar ja wat wil je als je niet naar de gezondsheid raad luistert.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.