Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geert van den Enden financieel directeur Bernhoven

Mark van Dorresteijn
Geert van den Enden is sinds 1 augustus de nieuwe financieel directeur van Bernhoven in Uden.
Geert van den Enden financieel directeur Bernhoven

Van den Enden was directeur financiën, control en informatisering bij de Sint Maartenskliniek, Nijmegen en daarvoor onder meer manager financiën, beheer en informatievoorziening van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.

Loopbaan

Van den Enden begon zijn bedrijfseconomische carrière in de Rotterdamse haven waar hij zich voor Cap Gemini bezighield met de havenlogistiek. In het Schiedamse Vlietlandziekenhuis werkte hij mee aan een reorganisatie en hielp het ziekenhuis bij het realiseren van de nieuwbouw. Daarna werkte hij ruim vier jaar in de Sint Maartenskliniek waar hij onder meer een ingrijpende verbouwing heeft meegemaakt.

Commercie versus zorg

Van den Enden zegt weinig verschil te zien tussen de commerciële wereld en de wereld van het ziekenhuis. Het gaat volgens hem om een goed beheer van je relaties en om een goede informatievoorziening die tijdig en volledig is. ‘Op die manier kun je mensen inzicht geven in het hoe en waarom van bijvoorbeeld een kostprijs of andere stuurinformatie. De zorgkosten zullen altijd in de belangstelling staan van politiek en publiek. Hoe het ook geregeld wordt, er mag niet gespeeld worden met de gezondheid van de patiënt in het kader van marktwerking.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.