Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicapte lanceert vacaturesite voor de zorg

De meest actuele vacaturesite voor medische banen lanceren is geen karwei dat met één hand op de rug gedaan kan worden. Toch doet bedenker en onderhouder van de site Medische Banenmarkt, Gerard Lingenaar, het vanwege medische redenen enkelhandig.
Aantal zorgbanen stijgt

“Bij mijn geboorte kreeg ik een hersenbloeding, vandaar mijn leven op wieltjes”, zegt Lingenaar. Door de aandoening kent Lingenaar de zorg van dichtbij en heeft een goed beeld van hoe het personeelsbeleid er vaak uitziet. “De werkdruk is hoog, het werk is zwaar maar waardering is er lang niet altijd.”

Launch

Over twee weken gaat het bedrijvengedeelte van Lingenaar’s site de lucht in. Het kandidatengedeelte draait al twee maanden en heeft inmiddels een bestand van vijfhonderd werkzoekenden. Van tandartsassistentes en mensen in de thuiszorg tot chirurgen met tientallen jaren OK-ervaring. Werkzoekenden posten hun vacatures gratis, en bedrijven betalen een bedrag dat varieert naar de wensen van het bedrijf. De site draait op het platform van Jobbasics, waar verschillende vacaturesites zijn ondergebracht.

Verkeerde match

De Medische Banenmarkt wil zich onderscheiden van de andere medische vacaturesites. De site moet een plek zijn waar mensen een écht passende functie kunnen vinden en waar werkgevers de perfecte kandidaat voor hun vacature treffen. “De meeste sites kijken vooral naar werkervaring en matchen daarop”, zegt Lingenaar. “Ik geloof daar niet in.” De Medische Banenmarkt focust eerder op de precieze wensen van de werknemer en werkgever.

Kwaliteit boven kwantiteit

Tweede speerpunt van de Medische Banenmarkt is actualiteit. “Niets is zo ergerlijk als een prachtige baan vinden waar al drie weken geleden iemand op aangenomen blijkt te zijn”, meent Lingenaar. “Wie te lang niet meer komt kijken of niet meer beschikbaar is, wordt zonder pardon uit het bestand verwijderd.” (Wouter van den Elsen – ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.