Geld reddingsplan thuiszorg grotendeels sigaar uit eigen doos

Het geld dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) afgelopen vrijdag heeft toegezegd om de arbeidsproblemen in de thuiszorg op te lossen, komt uit drie verschillende, reeds bestaande potjes. Het is al eerder beschikbaar gesteld innovatiegeld voor gemeenten, nog niet aangesproken HHT-budget en een innovatiebudget van het ministerie van Financiën.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geld reddingsplan thuiszorg grotendeels sigaar uit eigen doos
Foto: stockxchng

In het nieuwe banenplan voor de thuiszorg dat FNV, CNV, VNG en staatssecretaris Martin van Rijn afgelopen vrijdag presenteerden, is sprake van honderden miljoenen euro’s. De 200 miljoen euro die in 2016 beschikbaar komt, en naar 300 miljoen euro oploopt in latere jaren, is in feite het zogenoemde ‘innovatiegeld voor gemeenten’, dat vorig jaar al is toegekend. Hier bovenop komt ongeveer 200 miljoen euro dat nog op de plank lag in de vorm van Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Dat geld was ook al langer beschikbaar voor gemeenten, maar wordt nu makkelijker toegankelijk gemaakt. Dit onuitgegeven HHT-geld wordt niet teruggestort

1
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Deze staatssecretaris heeft een chaos gemaakt in de zorgstructuur van Nederland en probeert nu met halve mooie verhalen de boel uiterlijk te redden. Schaamteloos handelen van de leiders! De oplossing moet komen met QxP waarvan de P een redelijk bedrag is. VWS poogt met nieuwe zakken geld met slimme ondoorzichtige uitvoeringsregels 400 gemeente op te dragen dat het zo moet!. VWS is ziek geraakt tot op het bot door deze leiders!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.