Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geldtekort dreigt bij Zeeuwse ziekenhuizen

Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen moeten bezuinigen om eind dit jaar niet in de rode cijfers te komen. Dat schrijft de lokale krant PZC. Hoe groot de financiële problemen zijn, wordt volgens de krant volgende week bekend.
Geldtekort dreigt bij Zeeuwse ziekenhuizen

Directeur Hans Simons van de fuserende ziekenhuizen vat de maatregelen samen als: “kosten vermijden en kostenbeheer”. Het gaat niet om snijden in uitgaven, zegt hij in PZC. “We moeten in 2008 en 2009 de hand op de knip houden. De ziekenhuizen hebben een te zwakke exploitatie. Daarom streven we naar fusie, zodat we elkaars pieken op kunnen vangen en kunnen samenwerken in de laboratioria.”

samenwerking ziekenhuizen

Over de omvang van het tekort en de maatregelen wordt het personeel volgende week geïnformeerd, zegt secretaris van de raad van bestuur Jan van Roosendaal. Hoe het afgelopen jaar financieel is afgesloten, wordt dan ook duidelijk. Volgende week gaat de concept-jaarrekening naar de toetsingscommissie van de raad van toezicht. “We hadden ons voorgenomen om dit jaar neutraal af te ronden. Bij zo’n voornemen is elke euro in het rood er één teveel. Vandaar dat we nu iets moeten doen.”

samenwerking zorg

Voorzitter van de ondernemingsraad van facilitair ziekenhuisbedrijf ServiZZ Yvette Schilstra beaamt dat de ondernemingsraden twee weken geleden zijn geïnformeerd dat bezuinigingen nodig werden en dat uitgewerkte plannen binnenkort volgen. Er is ongerustheid onder personeel, beaamt zij. “Er gaan veel geruchten.” (PZC)

Lees ook:

Zeeuwse ziekenhuis-gate continues

Personeel Ziekenhuis Walcheren wil af van directeur

sdff

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.