Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente steunt Gemini Ziekenhuis met zes miljoen

Sarah Berends
De MCA Gemini Groep krijgt een garantie van zes miljoen euro van de gemeenteraad van Den Helder. Het ziekenhuis heeft de gemeente om hulp gevraagd bij het aflossen van een lening van elf miljoen euro. Dat meldt Den Helder Actueel.
Gemeente steunt Gemini Ziekenhuis met zes miljoen

Het geleende geld is gebruikt voor onder andere aankoop van grond in Den Helder waar nieuwbouw van het Gemini zou worden  gebouwd. De nieuwbouw gaat niet meer door maar het geld is al wel besteed. Om die reden vroeg het ziekenhuis om financiële hulp. Het ziekenhuis had al eerder aan de gemeente gevraagd om de gekochte grond over te kopen voor dezelfde zes miljoen. De gemeente ging niet akkoord.

Voorwaarden

De garantie staat onder voorwaarden. De gemeente wil elk jaar een onafhankelijk onderzoek bij het ziekenhuis en geregeld overleg met de raad van bestuur. Verder wordt er uitspraak van het Waarborgfonds voor de Zorg (WFZ) gevraagd. De garantstelling is, tot de uitspraak, geldig voor een jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.