Gemeente wil Gemini Ziekenhuis redden

De gemeente Den Helder probeert op de valreep de gewraakte plannen voor het Gemini Ziekenhuis van tafel te krijgen. Maandagavond nam de gemeenteraad een 'verzamelmotie' aan, met gemengde gevoelens: Is dit nu een teken van daadkracht of een zinloze actie?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gemini Ziekenhuis.jpeg

De gemeenteraad van Den Helder kwam speciaal van vakantiereces terug om zich uit te spreken over het dreigende vertrek van cardiologische zorg uit het Gemini Ziekenhuis.

Noordwest Ziekenhuisgroep
De plannen van de Noordwest Ziekenhuisgroep zouden op 1 augustus ingaan, maar hebben tot zoveel commotie geleid dat bestuursvoorzitter Joop Hendriks onlangs aan het College van B&W van Den Helder heeft laten weten dat het nog om een ‘voorgenomen besluit’ gaat. Met de gezamenlijke motie hopen de raadsleden het ziekenhuisbestuur ertoe te bewegen zijn besluit in te trekken. 

Gemengde reacties
CU-raadslid Tjitske Biersteker is vastberaden: ‘Ik denk dat we het College hiermee

2
105

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Het is, lijkt mij, al erg vreemd, dat een gevestigd ziekenhuis met een streekfunctie zijn eigen broek niet kan ophouden. En is het dan de taak van een gemeente om met publieke middelen zo'n ziekenhuis overeind te houden?
    Zo ja, is het ook niet vreemd, dat de gemeente een garantiestelling afgeeft vóór zij een accountantsonderzoek laat instellen?
    Zouden regeringsmaatregelen niet eerder op hun plaats zijn nu er steeds meer ziekenhuizen door het huidige regreringsbeleid in de problemen komen?

  2. Lees alle reacties
  3. de huisartsen wil je ook graag horen…..!!!!!!! Samen sterk. Er niets emotioneel aan de motie………..Integendeel……… iedere minuut telt soms…. Alle relevante stellingen m.b.t. de motie zijn aangehaald….. De Burgemeester zal tot zijn dood vechten…..daar houden wij hem aan……….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.