Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeenten worstelen met afschaffen alfahulp

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Gemeenten mogen de alfahulpconstructie alleen nog inzetten bij burgers die een pgb hebben. Dit is een aderlating voor gemeenten.
schoonmaak-iStock-450.jpg
Foto: iStock
Premium

Gemeenten mogen alfahulpen alleen nog

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Er is geen sprake van een verbod op alphahulp. Een wetsvoorstel daarvoor is wel naar de Raad van State gestuurd maar door die instantie afgekraakt. Het wetsvoorstel heeft de tweede kamer nooit gehaald en zal die ook nooit halen. Als Van Rijn beweert dat er geen Algemene Voorziening mogelijk is met inzet van alphahulpen dan maakt hij zich voor de zoveelste keer schuldig aan het manipuleren van gemeentelijk beleid door list en bedrog. Ondertussen zijn gemeenten, zoals de Zeeuwse gemeenten, wel zwaar onder de indruk van het bedrog van Van Rijn en schaffen ze uit voorzorg zelf de alphahulp af door deze constructie uit te sluiten van de aanbestedingen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.