Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Gemeenten zeggen medewerking decentralisatie op

De Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) is boos over de beslissing van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) om persoonlijke verzorging niet bij gemeenten maar bij zorgverzekeraars onder te brengen. De koepelorganisatie zegt de medewerking met Van Rijn daarom voorlopig op.
Gemeenten zeggen medewerking decentralisatie op
Premium

De VNG wil 29 november

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  13 REACTIES

  1. Gemakshalve wordt vergeten dat het merendeel van de mensen met persoonlijke verzorging al lang bekend is bij gemeenten in het kader van de Wmo (hulpmiddelen en/of huishoudelijke hulp). Dit besluit van de staatssecretaris staat een integrale aanpak in de weg. Jammer, een gemiste kans.

  2. Lees alle reacties
  3. de persoonlijke verzorging is altijd direct gekoppeld geweest aan verpleging en huisarts bij mensen thuis. deze zorg hoort bij de ziektekosten verzekering en niet bij de gemeente. deze zorg is niet via een wmo-loket te regelen en vindt gebruikelijk plaats via huisarts en wijkverpleging. de boosheid van de VNG is onbegrijpelijk. Joke

  4. De staatssecretaris heeft een goed besluit genomen! Wanneer de verzorging bij de gemeente komt was de versnippering van de zorg niet te overzien. Je moet je voorstellen elke gemeente maakt haar eigen beleid met linkse/rechtse politiek. Dit is een ander woord voor chaos over de rug van de zieke medemens. Kwalijk is dat de VNG ongepaste aversie organiseert in NL.

  5. Laat de VNG maar boos zijn! Er is heel hard gewerkt door partijen, dit is niet zomaar gepresenteerd! Complimenten voor het vele werk ZN, CVZ, VWS, V&VN eerstelijns en ik vergeet er vast nog, proficiat en goed resultaat! We gaan verantwoord op 2015 af! PV en VP hoort bij elkaar en niet te worden versnippert! Een goede toekomst gezondheidszorg

  6. Ongetwijfeld heeft u allemaal gelijk, maar ik vrees dat u te vroeg juist. Er waren behoorlijk wat zorgen over de overgang naar Gemeenten, maar of de zorgverzekeraars de oplossing gaan brengen. ik verwacht sowieso premieverhogingen en ook de zorgverzekeraars zullen behoorlijk gaan sleutelen aan de toelatingscriteria. Let maar op. Voor velen is er wat gewonnen, maar er is ook verloren. We zullen minder in staat zijn om lokale oplossingen te realiseren. De kern van de hele Wmo gedachte.

  7. Lees het artikel van Marcel van Dam in de volkskrant van 07-0-11-2013.
   Hij geeft hierin een zeer scherpe realistische blik op wat ons te wachten staat met dit kabinet aan de macht.
   Hulde voor Marcel van dam en zijn waakzaam oog op de samenleving van NU!

  8. Prima juist. Heel die overheveling naar gemeentes is een ramp. Je wordt afhankelijk van een paar ambtenaren en het budget van de gemeente, en de plek waar je woont bepaald de zorg die je dan krijgt. En over privacy in een kleine gemeente maar niet te spreken. Als ik kijk hoeveel moeite ik al moet doen om een valys pas voor mijn 86 jarige vader te krijgen, die haast niets meer kan. Wordt gewoon standaard afgewezen, alleen de doorzetters maken een kans. En volgens mij betalen we allemaal dezelfde premies, waarom dan. niet dezelfde rechten?

  9. Fantastisch dat de persoonlijke verzorging niet naar de gemeenten gaat. Ik kan begrijpen dat de VNG verontwaardigd is, maar ik ben ervan overtuigd, dat persoonlijke verzorging bij de gemeenten een grote puinhoop zou zijn geworden. De mensen die zorg nodig hebben houden een verzekerd recht en de rechtsongelijkheid lijkt daarmee ook van de baan. Een heel verstandig besluit!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.