Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemini koopt programma van Waterlandziekenhuis

Het Gemini ziekenhuis in Den Helder neemt een obesitasprogramma voor kinderen van het Waterlandziekenhuis in Purmerend over. Dit is volgens het Waterlandziekenhuis de eerste keer dat het een van haar eigen ontwikkelde programma's deelt met een ander ziekenhuis.

Door het groeiend aantal kinderen met obesitas hebben nu ook andere ziekenhuizen belangstelling getoond voor het succesvolle programma van het Waterlandziekenhuis. Sinds de start in het Waterlandziekenhuis hebben al meer dan 150 kinderen deelgenomen aan het programma. De kosten van het opzetten, uitdenken en bijschaven van het programma verdient het ziekenhuis met de verkoop niet terug.

Emotionele onderwerpen

Het ‘Lekker in je life’ programma is voor kinderen van 3 t/m 17 jaar met overgewicht en/of obesitas. In het programma draait het om de onderwerpen: gedrag, leefwijze, beweging en voeding. Kinderen leren dat bewegen leuk is en niet moeilijk. Ook leren ze over gezonde voeding. Ze worden bewust gemaakt van wat ze eten. Daarnaast worden zij ook begeleid bij emotionele onderwerpen zoals pesten, vriendschap en het hebben van een lage eigendunk. Zij worden in het programma begeleid door een kinderarts, een nurse practitioner, een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog. Ook ouders krijgen begeleiding. Deelname aan het ‘Lekker in je life’ programma kan alleen op verwijzing van de huisarts. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Thuiszorg en schoonmaak: een winnend duo

Patiënten maken eigen pas in Maasstad Ziekenhuis

Rijnstate wint Nationale Patiëntveiligheid Award 2008

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.