Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemini Ziekenhuis wordt systeemziekenhuis

Het bestuur van het Gemini Ziekenhuis, Medisch Centrum Alkmaar en het Regionaal Topklinisch Interventiecentrum (RTIC), heeft definitief het zorgaanbod over de locaties verdeeld. Om de zorg betaalbaar te houden en de beste kwaliteit te kunnen leveren, kan niet alle zorg op alle locaties worden aangeboden.
Gemini Ziekenhuis wordt systeemziekenhuis

Het bestuur van de MCA Gemini Groep heeft besloten dat het Gemini ziekenhuis een systeemziekenhuis wordt. Het houdt de noodzakelijke, cruciale zorgfuncties zoals een spoedeisende hulp en de verloskundige afdeling. Daarnaast blijven er afdelingen voor poliklinische zorg, diagnostiek, ambulante behandelingen, chronische zorg en voor- en nazorg van klinische interventies. De nieuwbouw die voor het Gemini ziekenhuis gepland staat, voorziet in vier operatiekamers, omstreeks honderd bedden en veertig bedden/stoelen voor dagbehandeling.

RTIC

Het RTIC in Heerhugowaard gaat complexe operaties en intensieve, gespecialiseerde zorg doen. Zodra het kan verlaat de patiënt het RTIC en herstelt, indien nodig, verder in een zorginstelling met basisziekenhuisvoorzieningen in de regio. Verder zullen alle acute functies 24/7 beschikbaar zijn. Bij de bouw van het RTIC wordt uitgegaan van tien operatiekamers.

MCA Alkmaar

Het MCA in Alkmaar blijft open als een short stay locatie tussen maandag en vrijdag. Het heeft een beperkt aantal bedden voor honderd procent planbare zorg, geen spoedzorg en geen dienstenstructuur. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Almaarse artsen keren zich tegen volwaardig Gemini Ziekenhuis

Specialisten Gemini willen 24-uurszorg in Den Helder

RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

1 REACTIE

  1. Aptiva gaat naar wat ik gehoord heb verdwijnen uit den Helder, om dat het waarschijnlijk onbetaalbaar is. Weet men dan ook hoeveel mensen de dupe zijn van deze beslissing. Ik noem dan nog maar alleen patienten met open wonden die op normale wijzen niet genezen kunnen worden en waar men uitkomst bied met amputatie in andere ziekenhuizen, als enige oplossing is aptiva wat in het verleden bewezen is met deze aperatuur en patienten hun leden maten kunnen behouden,hoe ver wil je gaan met bezuinigingen,deze reddende engels kun je niet zo maar uit je pakket schrappen, denk je zelf eens in dat er tegen je gezegd word sorry wij kunnen de wonden niet genezen en willen uw been en arm amputeren, en dit terwijl een aparaat bestaat in het gemini ziekenhuis in den Helder wat uw been en arm zou kunnen redden.Denk hier maar eens goed over na en ga eens wat meer het land in met uw APTIVA zodat meer ziekenhuizen, instellingen en patienten hier informatie over krijgen, APTIVA kent niet alleen een programma van open wonder maar een scala van genezings proccesen. wil meer weten geef eens een belletje naar de afdeling APTIVA van het GEMINI ziekenhuis in den Helder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.