Genoeg seks in verpleeghuizen

De meeste bewoners in verpleeghuizen ervaren voldoende ruimte voor romantisch en seksueel contact. Dat blijkt uit een publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Maar er is nog wel een belangrijke rol voor zorgprofessionals weggelegd om het taboe op seks bij ouderen te doorbreken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Seks en romantisch contact moet meer bespreekbaar worden in verpleeghuizen
Foto: iStock

Vera Bergkamp (D66) vindt het positief dat er meer bekendheid wordt gegeven aan het onderwerp intimiteit onder ouderen. ‘Er zijn signalen dat er nog steeds een taboe op is’, vertelt Bergkamp. ‘Intimiteit houdt niet op als je ouder wordt.’ Met de vandaag verschenen publicatie Jezelf zijn in het verpleeghuis wil het SCP bijdragen aan de kennisbasis omtrent seks en romantiek bij ouderen.

Seksueel contact

Een op de zeven ondervraagde bewoners (15%) van verpleeg- en verzorgingshuizen mist romantisch of seksueel contact. Volgens het SCP hangt dit samen met een negatievere ervaren kwaliteit van leven. ‘Bewoners die het missen, zijn minder gelukkig,

0
1361

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.