Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2012 zijn bekend

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2012 zijn Linda Bijl, Rob Dillmann en Andrea van der Meer. Dat maakt Zorgvisie vandaag bekend.
Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2012 zijn bekend

De genomineerden zijn respectievelijk directeur/oprichter van de Opvoedpoli in Amsterdam, bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum en algemeen directeur van de divisie Cura van Altrecht. Vorig jaar werd de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar gewonnen door Greet Prins, bestuursvoorzitter van de Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet.

Linda Bijl

Orthopedagoge Linda Bijl heeft in 2007 de Opvoedpoli in Amsterdam opgericht, een ambulante ggz-organisatie die zich vooral richt op jeugd en gezin. Inmiddels werken er 250 medewekers die jaarlijks circa 2500 gezinnen ondersteunen.

Rob Dillmann

Rob Dillmann heeft binnen het Zaans Medisch Centrum veel aandacht gegeven aan kwaliteit en veiligheid. Verder is hij druk bezig om de financiering van de nieuwbouw veilig te stellen.

Andrea van der Meer

Andrea van der Meer is sterk betrokken bij de modernisering van de ggz. Ze is de drijvende kacht achter E-mental-health bij Altrecht waardoor de zorg toegankelijker wordt voor mensen thuis.

Talent van het Jaar 2012

Voor Talent van het Jaar 2012, de prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager, zijn genomineerd: Kim van Leeuwen, Ingrid Geerts en Marijke Doevendans. De genomineerden zijn respectievelijk werkzaam als teamleider bij de afdeling Orthopedie van de Reinier de Graaf Groep in Delft, verandermanager bij het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer en teamleider bij de Stichting Prisma, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuwendijk. Deze prijs is vorig jaar gewonnen door Willem van de Spijker, apotheker bij Mediq-apotheek ’t Heelhuis in Helmond.

Kim van Leeuwen

Kim van Leeuwen heeft zich ingezet voor verbeterprocessen bij de Reinier de Graaf Groep, ondermeer door de ontwikkeling van een kwaliteitenspel.

Ingrid Geerts

Ingrid Geerts werkt momenteel mee aan de herstructurering van specialistische functies binnen het LangeLand Ziekenhuis.

Marijke Doevendans

Marijke Doevendans heeft een nieuwe voorziening gestart voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek bij Stichting Prisma.

Zorgmanager van het Jaar en Talent van het Jaar

De prijs Zorgmanager van het Jaar is een begrip in de gezondheidszorg. Eerdere winnaars zijn Eelco Damen van Cordaan, Emile Lohman, destijds bestuursvoorzitter van UMC St. Radboud en Marjanne Sint van de Isala klinieken. De genomineerden zijn voorgedragen door mensen uit de eigen organisatie en door stakeholders. Op 12 april wordt bekend welke bestuurder zich een jaar lang Zorgmanager van het Jaar dan wel Talent van het Jaar mag noemen. De uitreiking vindt die dag plaats tijdens een congres bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De Zorgmanager van het Jaar ontvangt de ING Excellence Trofee, het Talent van het Jaar krijgt de Zorgvisie Grow/Work award overhandigd. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees meer:

Kom naar het ‘Zorgmanager van het Jaar 2012’ evenement

Juryrapport Zorgmanager van het Jaar 2011

Fotoreportage: Zorgmanager van het Jaar 2011

Video: Zorgmanager van het Jaar 2011

13 REACTIES

 1. Marijke is een teamleider die haar ervaring vanuit de directe werkvloer heeft opgedaan. Zij weet het beste uit haar medewerkers te halen en hun kwaliteiten daar in te zetten waar gewenst! Gewenst voor zowel de organisatie als de medewerker zelf. Medewerkers kunnen hierdoor laten zien waar zij toe in staat zijn en voelen zich betrokken met de gehele organisatie van het nieuwe initiatief! Daarin is Marijke in mijn ogen een goude teamleider.

 2. Lees alle reacties
 3. In de toestand waar in het ziekenhuis zich nu bevindt getuigd het niet van goede smaak om een manager te nomineren als Nederlands talent. Als ex hoofd kwaliteit en zorg is Ingrid mede verantwoordelijk voor de puinhoop die nu veel mensen hun baan kost. Als zorgmanager wordt je op zijn minst gewaardeerd door je medewerkers. Ik kan niet bedenken wat zij voor bijzonders gepresteerd heeft. Deze nominatie is niets meer dan de zoveelste zelfbevlekking binnen het management van het LLZ.

 4. Wij vinden dat Ingrid Geerts deze nominatie niet verdiend heeft. In haar rol als manager, komend uit het bankwezen, heeft zij niet het vermogen om naar de werkvloer te luisteren,iets te ondernemen samen of in overleg met de talenten op de werkvloer.
  Sinds zij haar functie als verandermanager heeft en zogenaamd getalenteerd is,is het ons op de werkvloer helemaal niet duidelijk wat zij aan het doen is, wie daarbij betrokken zijn, hoe de veranderingen geimplementeerd wordenen geevalueerd worden.
  Ingrid Geerts is het zoveelste voorbeeld van een manager in de zorg die geen affiniteit heeft met de werkvloer!

 5. Ingrid Geers is MT lid geweest in het LLZ wat door bestuurlijke problemen is afgezakt naar een bedenkelijke status. Interim managers hebben dit ziekenhuis weer op de rit moeten krijgen. Wat is haar prestatie? Ze Heeft volgens ingewijden geen enkel draagvlak in haar eigen organisatie.
  Talent is vernieuwend, verbeterend en presteert uitzonderlijk.

 6. De managers die hier benoemd zijn, hebben volgens mij allemaal een achtergrond in de zorg en zijn op die manier doorgegroeid. Speeltuinen en ander genoemde fratsen lijken mij wat overdreven om hier op te noemen.
  Eerst graag even nadenken alvorens een reactie te plaatsen.

 7. Ik ben het volledig met Jan van Dijk eens. Alle managers houden elkaar de hand boven het hoofd.
  En degene van “Reactie op Jan” een site voor managers als ze goed zouden managen hebben ze geen tijd om op de site te kijken Het gaat om de patient en niet om in de spotlight te staan daar heeft de patient geen enkele baat bij die heeft meer aan verzorging.

 8. ‘Rob Dillmann heeft binnen het Zaans Medisch Centrum veel aandacht gegeven aan kwaliteit en veiligheid.’
  Hoort dat niet gewoon bij het dagelijks werk van een manager in het ziekenhuis? Dat moet toch niet iets bijzonders zijn? Voor de meeste zal het iets vanzelfsprekends zijn.

 9. Jan, je kijkt op een site die bedoelt is voor managers in de zorg….Daarnaast is het logisch dat je meer hoort over managers, dan verpleegkundigen en dokters. Het is namelijk het werk van de manager om de organisatie te representeren en de spotlight te staan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.