Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gert Westert hoofd IQ healthcare UMC St Radboud

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van het UMC St Radboud heeft Gert Westert aangesteld als nieuw hoofd IQ healthcare. De benoeming gaat in per 1 januari 2011. Tegelijk benoemde het college van bestuur van de Radboud Universiteit Westert op de kernleerstoel ‘Kwaliteit van Zorg’, in het UMC St Radboud.
Gert Westert hoofd IQ healthcare UMC St Radboud

Westert heeft ruim twintig jaar onderzoekservaring. Zijn terreinen van expertise zijn: kwaliteit en veiligheid van zorg, en doelmatigheid en internationale vergelijking van gezondheidszorgsystemen. Westerts achtergrond is medische sociologie en methoden van onderzoek, statistiek en wiskundige methoden.

Ervaring

Hij is sinds 1997 werkzaam bij het RIVM en gaf daar onder andere leiding aan het team dat voor het ministerie van VWS de Zorgbalans maakt. In de periode 1999 – 2003 was hij projectleider van de Tweede Nationale Studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk, (detachering bij NIVEL).

In de tijd voor 1997 werkte hij achtereenvolgens aan de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Twente en de Universiteit van Utrecht. Sinds 2005 is hij houder van de bijzondere leerstoel ‘Kwaliteit huisartsenzorg en ziekenhuiszorg’ aan de Universiteit Tilburg. Westert is net teruggekeerd uit Nieuw-Zeeland, waar hij enkele maanden werkte als visiting professor aan de Universiteit van Auckland. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.