Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geschorste cardioloog Ruwaard weer aan het werk

Een van de vier geschorste cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis mag zijn werk weer hervatten. Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) besloten, meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag. Vrijdag zal het ziekenhuis afspraken maken met de cardioloog en zijn directe collega's over de invulling van de cardiologische zorg en de taakverdeling op de afdeling.
Geschorste cardioloog Ruwaard weer aan het werk

Alle leden van de maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november hun werk neerleggen. De inspectie kwam destijds met dit bevel na bestudering van een aantal patiëntendossiers in een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn mensen overleden door fouten van cardiologen.

Verscherpt toezicht
Volgens de inspectie is de betreffende cardioloog voldoende in staat om verantwoorde zorg te leveren en is de patiëntveiligheid niet in gevaar als hij mensen behandelt. De drie andere cardiologen mogen nog niet terug aan het werk. Het ziekenhuis blijft onder verscherpt toezicht staan.

Cardiologen
De afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis draait momenteel onder regie van het het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Er zijn momenteel twee cardiologen aan het werk, die door het Maasstad zijn geworven. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.