Algemeen ziekenhuis exit door top-SEH’s

Afdelingen spoedeisende hulp moeten zich gaan specialiseren. Gevolg daarvan is dat de bijbehorende ziekenhuizen ook niet meer alle zorg zullen blijven aanbieden. Met andere woorden: het algemene ziekenhuis is nu echt verleden tijd.
Algemeen ziekenhuis exit door top-SEH's
Foto: Lex van Lieshout/anp

Dit blijkt uit de kwaliteitsvisie die Zorgverzekeraars Nederland vandaag presenteerde.  Basiszorg, zoals een gebroken been, zou nog overal kunnen, maar complexere spoedzorg zal niet meer elke SEH kunnen leveren.

Elf traumaregio’s

Binnen drie jaar moet Nederland bestaan uit een netwerk van SEH’s die elk in een of meer complexe soorten spoedzorg zijn gespecialiseerd. Zo moeten er SEH’s komen voor complexe traumazorg, gespecialiseerde neurologie, -cardiologie, -vaatchirurgie, verloskunde en intensive care. Iedere SEH die zich wil specialiseren zal aan kwaliteits- en volumenormen moeten voldoen. Het is de bedoeling om de spoedzorg per regio te organiseren. Als uitgangspunt houden de verzekeraars de elf

0
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.