Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gewoon bijzonder’ helpt onderzoek naar gehandicaptensector

Redacteur Zorgvisie
Zes projecten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking moeten onderzoek naar de sector een nieuwe impuls geven.
Verstandelijk beperkt400.jpg
Foto: Fotolia.

De projecten vallen onder ‘Gewoon Bijzonder’, het nationaal programma gehandicapten en gaan onder meer in op vragen over gezondheid, gedrag en participatie. Ze zijn zowel gericht op mensen met een licht verstandelijke beperking, als mensen met een meervoudige beperking en niet-aangeboren hersenletsel, meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Gewoon bijzonder
Een van de projecten moet een gezonde leefstijl ondersteunen bij mensen met een verstandelijke beperking, terwijl een ander gericht is op het omgaan met sociale relaties en ict. Ook is er een project dat jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking zelfstandig wil helpen worden in de stad en zijn er kennisnetwerken waarin medewerkers kunnen delen wat zij over de sector en zorg weten. Aan de projecten en netwerken doen wetenschappers, professionals, mensen met een verstandelijke beperking en hun vertegenwoordigers, mantelzorgers en andere betrokkenen mee.

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen. Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.