Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-cliënten positief tegenover e-health

Mark van Dorresteijn
Een ruime meerderheid van de ggz-cliënten staat open voor e-health, eventueel in combinatie met face-to-face gesprekken. Dat komt naar voren in een onderzoek van Telepsy onder 1246 cliënten, waaronder 521 mannen en 725 vrouwen.
Ggz-cliënten positief tegenover e-health
Foto: ANP

61 procent van de mannen geeft aan dat zij e-health zien zitten. 18 procent zonder aanvullende gesprekken en 43 procent met face-to-face gesprekken. Van de vrouwen geeft 68 procent aan dat zij e-health zien zitten. 22 procent zonder gesprekken en 46 procent met. ‘De oorzaak dat het met e-health nog niet zo een vaart loopt moet dus niet bij de cliënt gezocht worden’, stelt Telepsy. ‘Hoewel het aantal personen dat hulp ontvangt via internet de afgelopen jaren is gegroeid, blijft dit aantal achter bij de verwachtingen. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, waaronder het ontbreken van een goede financieringsstructuur. De kosten van e-health worden niet of nauwelijk door zorgverzekeraars vergoed, laat staan dat ggz-instelliingen voor toepassing van e-health extra worden beloond.’

Verschillende mogelijkheden

Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen (circa 90 procent) aangeven dat zij geen voorkeur hebben voor therapievorm, dat kan volgens Telepsy komen doordat zij geen idee hebben van de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.