Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland bezuinigt op staf en ondersteuning

GGZ Friesland gaat bezuinigen. Daarbij is, om de patiënt goede zorg te kunnen blijven bieden in het huidige overheidsbeleid, gekozen voor het verminderen van banen in staf- en ondersteunende functies. Tot 2018 verwacht de organisatie ongeveer 120 fte aan banen te reduceren.
GGZ Friesland bezuinigt op staf en ondersteuning

De komende jaren verwacht de organisatie door het veranderende overheidsbeleid minder geld te krijgen. Een tendens die al jaren aan de gang is. Dit maakt deze bezuinigingsronde onontkoombaar. ‘Het is voor iedere individuele medewerker erg ingrijpend, maar GGZ Friesland voert dit bezuinigingstraject op de meest zorgvuldige manier uit. Om goede zorg te kunnen blijven garanderen en zorg te dragen voor een toekomstbestendige organisatie, is dit de beste aanpak’, aldus Adriaan Jansen en Wouter Teer, de Raad van Bestuur.

Gedegen onderzoek

Aan de basis van de bezuiniging staat een uitgebreid onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De afgelopen maanden heeft dit bureau de organisatie doorgelicht en samen met directie en management de kerntaken bepaald. Op basis van dat onderzoek is een nieuwe opzet voor de concernstaf en ondersteunende diensten gemaakt. De verwachting is dat efficiënter gewerkt kan worden door alleen te doen wat strikt noodzakelijk is en meer te automatiseren en te standaardiseren.

Vorige week zijn er voor medewerkers bijeenkomsten georganiseerd, waarin zij geïnformeerd zijn. De medezeggenschap buigt zich nu over de plannen. De Ondernemingsraad heeft zich bij het gehele traject actief laten betrekken en informeren. Daarnaast wordt er zorgvuldig overlegd met de vakbonden. Eind van het jaar zullen de precieze gevolgen van de noodzakelijke bezuinigingen bekend zijn.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.